ФорумФорум  КалендарКалендар  ДопомогаДопомога  ПошукПошук  Список користувачівСписок користувачів  ГрупиГрупи  ЗареєструватисьЗареєструватись  ВхідВхід  

Частка | 
 

 Корейська кухня

Попередня тема Наступна тема Донизу 
АвторПовідомлення
Lana
Адміністратор
Адміністратор
avatar

Сообщения : 180
Корейчики : 395
Камсаамніда : 28
Дата регистрации : 03.08.2014
Откуда : Україна

СтворюватиТема: Корейська кухня   Чт 28 Січ 2016 - 10:05

КОРЕЙСЬКА КУХНЯ

СТРАВИ:
 


_________________
Міно: - Я такий щасливий, - мрійливо. - У мене є група, ми дебютували, тепер якась графоманша пише про мене фанфик. Не життя, а пісня.
T.O.P: - Угу, - звів брови, покосившись на нового товариша і тепер колегу. - Подивимось, що ти заспіваєш після дебюту в першому її фанфику.

T.O.P.L.A.N.A


Востаннє редаговано Lana (Сб 12 Бер 2016 - 5:25); всього редагувалось 2 раз(и)
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача http://clubfate.ukrainianforum.net
Lana
Адміністратор
Адміністратор
avatar

Сообщения : 180
Корейчики : 395
Камсаамніда : 28
Дата регистрации : 03.08.2014
Откуда : Україна

СтворюватиТема: Re: Корейська кухня   Чт 28 Січ 2016 - 10:09

ТТОКПОККІ:
 

ТТОКПОККІ

-= ПРО СТРАВУ =-

Ттокпоккі (떡볶이) (рисові хлібці в гострому соусі) - це одна з найпопулярніших вуличних страв в Кореї, що має особливий гострий і, в той же час, солодкуватий смак. Каре тток, рисові хлібці у вигляді білих довгих трубочок, нарізають і відварюють, а потім традиційно подають на стіл на Новий рік за місячним календарем (один з головних корейських свят). Крім того, насолоджуватися смаком каре тток можна цілий рік в якості ттокпоккі.
Каре тток перемішують з омуком (варені коржики з рибного борошна), після чого отриману суміш заправляють червоною перцевою пастою і готують на вогні. Смачно їсти ттокпоккі, запиваючи гарячим бульйоном, на якому варився омук. Страва ттокпоккі особливо популярна під час холодного зимового сезону, оскільки ттокпоккі і гарячий бульйон від омуку добре зігрівають тіло і втамовують голод. Ця страва подобається людям різного віку. Лотки з ттокпоккі можна побачити практично на всіх багатолюдних вулицях Сеула, таких як Мьондон і Чонно. Ціна зазвичай варіюється від 2500 до 3000 вон за порцію ттокпоккі і бульйон від омука, який можна доливати необмежену кількість разів.
-= РЕЦЕПТ =-

Нам знадобиться:
- тток (рисові брусочки) - 300 г .;
- кочудян (паста на основі червоного перцю) - 2 столові ложки;
- сосиски - 100 г .;
- половина невеликої морквини;
- ріпчаста цибуля - 1 головка;
- мед - 1 столова ложка;
- червоний перець - 2 столові ложки;
- сіль, зелена цибуля, часник - за смаком.


Ріжемо цибулю невеликими пластинами, моркву - короткою тонкою соломкою, сосиски - брусочками. Кладемо тток, цибулю, моркву і сосиски на сковорідку. Заливаємо холодною водою так, щоб вона злегка прикривала всі інгредієнти. Ставимо на сильний вогонь. Додаємо кочудян, червоний перець, мед, часник, сіль, зелену цибулю. Перемішуємо. Після того, як закипить, потрібно тушкувати на сильному вогні протягом 7-10 хвилин, помішуючи, поки рідина не випарується приблизно наполовину. Прикрашаємо насінням кунжуту.

Можна додати в готову страву варене яйце, розрізане вздовж, або сир (тертий або плавлений) - вийде сирний ттокпоккі. Якщо в основні інгредієнти додати рамен, вийде рапоккі (рамен + ттокпоккі).
Смачного! What a Face

ВІДЕО:
 

----------------------------------------------------------------

ДЖЕРЕЛО:
guide.travel
youtube.com/user/kimchigryzka/videos

_________________
Міно: - Я такий щасливий, - мрійливо. - У мене є група, ми дебютували, тепер якась графоманша пише про мене фанфик. Не життя, а пісня.
T.O.P: - Угу, - звів брови, покосившись на нового товариша і тепер колегу. - Подивимось, що ти заспіваєш після дебюту в першому її фанфику.

T.O.P.L.A.N.A
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача http://clubfate.ukrainianforum.net
Lana
Адміністратор
Адміністратор
avatar

Сообщения : 180
Корейчики : 395
Камсаамніда : 28
Дата регистрации : 03.08.2014
Откуда : Україна

СтворюватиТема: Re: Корейська кухня   Сб 12 Бер 2016 - 5:21

КІМБАП:
 

КІМБАП

- = ПРО СТРАВУ = -

Кімбап (кор. 김밥) - популярна страва корейської кухні. Являє собою роли, загорнуті в сушені пресовані листи «морської капусти» (김 - кім), наповнені приготованим на пару рисом (밥 - пап), з додаванням начинки, нарізаної або викладеної смужками, зазвичай квашених овочів, риби, морепродуктів, шинки і омлету. До столу кімбап подають нарізаним кружечками, які їдять, взявши паличками і вмочивши в соєвий соус з насінням кунжуту.
Кімбап пішов від японських ролів «футомакі», блюдо було запозичене під час японської окупації. Від суші (сусі) кімбап відрізняється тим, що рис майже не містить оцту. Також в кімбап не кладуть сиру рибу.
Зазвичай кімбап вживають на пікніках і взагалі на вулиці, а також в якості закуски, в цьому випадку кімбап подають з такуаном (маринований редис дайкон) або кімчі (гостро приправлені квашені овочі, в першу чергу, пекінська капуста).

Склад

Основний компонент кімбап - рис. Його підсолюють, додають кунжутне або перилове масло (жирне рослинне масло, яке отримують з насіння рослини Perilla ocymoides) і начинку. В якості начинки може використовуватися риба, м'ясо, яйця, овочі. Все це може бути як свіжим, так і маринованим, вареним, запеченим. Популярні начинки - імітація крабового м'яса, яйця, реберця яловичини, огірки, шпинат, морква, такуан.
Різновиди

Рис в кімбап зазвичай білий короткозерний. Однак з міркувань корисності в XXI столітті набрали популярність кімбап з коричневим рисом. Дуже рідко для кімбап використовується клейкий рис.
Для приготування кімбап кім ( «морську капусту») висушують, іноді підсмажують і приправляють маслом та сіллю, частіше просто підсмажують, а іноді залишають сирим.
Крім перерахованих вище інгредієнтів використовується сир, гострий кальмар, кімчі, ковбаса, тунець. Зверху роли можуть бути посипані кунжутом. Окрім того, іноді кімбап мажуть сирим яйцем і підсмажують.
Самгак кімбап (кор. 삼각 김밥) - трикутні кімбап, які продаються в багатьох універмагах Південної Кореї. Самгак кімбап також має багато різновидів.
Чхунму кімбап (кор. 충무 김밥) - кімбап з одним тільки рисом. Походить з міста Чхунму. Чхунму кімбап тонкі і не поливаються маслом. Його зазвичай подають з ккольттугі мучхім (кор. 꼴뚜기 무침), маринованими і квашеними в гострій рідини з червоним перцем маленькими восьминогами, а також му-кімчі (кор. 무김치 - кімчі з дайкона).
Чхамчхі кімбап (кор. 참치 김밥) - ще один популярний вид кімбапа; його начиняють тунцем, маринованим листям кунжуту, майонезом і іншими інгредієнтами.
- = РЕЦЕПТ = -

Рецептів, як бачимо, багато. Пропоную один з них. Плюс прикріплю ще два відео з приготуванням кімбап.

Для приготування нам буде потрібно:

- Бамбуковий килимок
- Кім (норі) - тонкі листи морських водоростей
- Рис
- Сіль
- Олія кунжутна, кунжутне насіння
- Яйця - 4 шт (для омлету)
- 1 огірок
- Ковбаса або шинка
- Морква - 1 велика
- Дайкон маринований (за бажанням)
- Шпинат (за бажанням)
- 1 баночка тунця в маслі
- Майонез


Замість ковбаси можна покласти і м'ясо, наприклад, яловичину. Дрібно посікти, посолити, додати соєвого соусу, трохи часнику.
Рис відварити. Викласти в окремий посуд, злегка посолити, додати кунжутне масло і кунжутне насіння. Рис не повинен бути надто розвареним.
Поки вариться рис, займемося приготуванням начинки. Яйця збити вилочкою, трохи підсолити. Підсмажити омлет. Додати до яєць 1 ст. ложку крохмалю. Але можна і без нього.
Відкласти в сторону, нехай трохи охолоне. Нарізати на смужки.
Моркву почистити, нарізати на смуги товщиною 0,5 мм на 0,5 мм. Злегка обсмажити на олії. Можна ще додати крапельку соєвого соусу.
Огірок порізати на смуги, посолити. Дати трохи постояти. Промокнути паперовою серветкою, прибравши надлишки соку.
Ковбасу (або шинку) нарізати смужками. Є спеціальна ковбаса для ролів.
Ще нам знадобиться маринований дайкон. У Кореї він продається вже готовий і нарізаний на смужки спеціально для приготування кімбап. Втім, можна обійтися і без дайкона. Але якщо ви вирішили зробити з ним, то ось рецепт, як його готувати: http://clubfate.ukrainianforum.net/t200-topic#647 .
Ще можна додати шпинат. Шпинат прополоскати, ошпарити окропом. Посолити, додати мелений часник, кунжутні зерна, кунжутне масло. До речі, приготований таким чином шпинат мона використовувати як самостійну страву. Дуже смачний салатик виходить.
Ще можна додати тунець. Тунець дістати з баночки, злити соус, додати трохи майонезу. Буде ще смачніше, якщо покласти і листя кунжуту.

Далі. На килимок покласти кім (норі). Покласти рис, акуратно розрівняти. Викладаємо нашу начинку. Акуратно загортаємо в рулет.

Готово!
Виходить десь 10 штук. Нарізати потрібно гострим ножем.
Смачного! What a Face


ВІДЕО 1:
 

ВІДЕО 2:
 

_________________
Міно: - Я такий щасливий, - мрійливо. - У мене є група, ми дебютували, тепер якась графоманша пише про мене фанфик. Не життя, а пісня.
T.O.P: - Угу, - звів брови, покосившись на нового товариша і тепер колегу. - Подивимось, що ти заспіваєш після дебюту в першому її фанфику.

T.O.P.L.A.N.A
На початок Донизу
Переглянути профіль користувача http://clubfate.ukrainianforum.net
Спонсируемый контент




СтворюватиТема: Re: Корейська кухня   

На початок Донизу
 

Корейська кухня

Попередня тема Наступна тема На початок 
Сторінка 1 з 1

Права доступу до цього форумуВи не можете відповідати на теми у цьому форумі
Реліз-група ClubFATE :: ПРО АЗІЮ :: Кухня Азії-